Jdi na obsah Jdi na menu
 


Města

V prvním dílu Assassins Creed jsme se podívali do třech měst - Akry, Jeruzalému a Damašku. Dále jsme zavítali do pevnosti Masyaf, a také jsme prozkoumávali pouštní oblasti, které se nacházely mezi jednotlivými městy a pevností. V druhém dílu Assassins Creed se podíváme do Evropy, konkrétně do renesanční Itálie, kde navštívíme hned několik měst, a také přilehlý venkov.

Benátky

Benátky jsou hlavním městem severoitalské oblasti Benátsko. Je to ostrovní město. Jeho historické jádro se nachází na mělké laguně, novější části města pak byly vybudovány na rozsáhlém břehu.

V Benátkách také nalezneme spoustu zajímavostí, které k tomuto městu patří, např.: Bazilika sv. Marka (Saint Marks Basilica), Velký kanál (The Grand Canal), Malý kanál (The Little Canal), most Rialto a další. Na obrázku výše naleznete srovnání skutečných staveb (vlevo) a screenshotů ze hry (vpravo).

Více o Benátkách na Wikipedii.

Florencie

Florencie je metropole italského Toskánska, ležící na řece Arno. Ve středověku byla Florencie centrem významné městské republiky, která se za vlády rodu Medicejských přeměnila na toskánské vévodství, které se později stalo velkovévodstvím. V dobách republiky a především za Medicejských došlo k velkému kulturnímu rozkvětu města. V 15. století se Florencie stala kolébkou renesance a kulturním centrem severní Itálie. Více o Florencii na Wikipedii.

Toskánsko

Toskánsko je oblast ve střední Itálii a je to kraj proslulý uměním, historií a působivou scenérií. Města v Toskánsku často obklopují etruské hradby. Krásné paláce svědčí o bohatství tohoto kraje a středověké radnice ukazují na odvěkou tradici demokracie a samosprávy. Více o Toskánsku na Wikipedii.

Také se spekuluje o tom, že se podíváme i do Říma, na Sicílii, na Šikmou věž v Pise a na další místa v renesanční Itálii, ale to ovšem zatím není potvrzené. Jakmile se dozvíme něco více o lokacích v Assassins Creed 2, budeme tuto sekci samozřejmě aktualizovat.